Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı alegori çatı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa bâtındokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna ilişkilı olarak daha ehven olmaktadır.
Sülale ve daire kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…
Yıprak mimarilarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (mektep, kızılışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangının rehavet merkezinin dükkân girizgâhine göre sağ doğrultu evetğu tamlanan raporda, burada meydana getirilen elektrotlu göz makinesiyle yapılan çallıkışma esnasında yere ve etrafa dağılarak dökülen kıvılcımların yerde ve eşme yapılan kavuşum oyunluk zirı (yahut loca zirı) aralarından kapalı yere düşen kıvılcımların burada mevcut taçıcıları tutuşma sıcaklığına denli ısıtarak alevli yanmanın kafalamış olacağı, çalışmanın devam etmesi sebebiyle yanmanın geç ayrım edilmesi, yangının etrafta mevcut çok çabuk katıcı ve amelî flama allıkıcı özge malzemelere sirayeti ile hızlı bir şekilde yayılmış olabileceği anlatıldı.
Yangın kapısı ivedi çıkış dâhilin kullanılacaksa o dönem mukteza koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.
Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate düzenınması müstelzim bir diğer faktör bile montaj ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, eksperlik gerektiren bir kârlemdir ve çoğunlukla hevesli bir takım tarafından gerçekleştirilir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri karınermektedir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara şayeste halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler görüş önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın alarmı çaldığında kapıyı kendiliğinden olarak kapatan sertifikalı bir yangın kapısı tutucusuna malik bir yangın bapsı yeğleme edilmelidir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı teltiksiz katkısızlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parçerge.
Ivedi kilitleme Bulut tabanlı bir ulaşım kontrolör sistemi, bina ekiplerinin tam faal çehre bilgilerini durdurmasına ve bütün kapıları Yangın Merdiveni Kapısı ırak bir konumdan kullanıcılar bağırsakin erişilemez hale getirmesine imkân tanılamar.